zaterdag 13 december 2008

Visie van Steven Chu, Nobelprijswinnar Op Hoe Kinderen Leren

In een artikel op de website van Science Guide (zie links aan de rechterkant van mijn blog) zegt Steven Chu (hij is benoemd tot Minister van Energie in de regering van Barack Obama) onder de kop "Denken in doodles" zegt hij in het kort weergegeven het volgende: hij vindt dat spelen, knutselen en zelf dingen met je handen maken een heel goede manier is om ruimtelijk inzicht te krijgen. Verder zegt hij dat hij de studenten in de loop van de jaren heeft zien veranderen en dat ze minder praktisch inzicht hebben en dat ze minder handig zijn. Lees de hele tekst door bij de links op het artikel te klikken.

Bevestiging Van Mijn Eerdere Blogberichten

Dit citaat illustreert perfect wat ik in mijn afgelopen blogberichten heb geschreven over "Kinderen Leren Niet Af-Leren", over het belang van het praktisch inzicht ontwikkelen, het leren door eigen ervaring, het zelf doen, actie en reactie enz. kant-en-klaar speelgoed, tv-kijken, computerspelletjes spelen en dergelijke, houden kinderen wel bezig maar voegen nauwelijks iets toe aan de ontwikkeling van kinderen.

Verder bevestigen zijn uitspraken wat ik geschreven heb over het leerproces en dat je eerst moeten leren door het DOEN om daarna die ervaringen in je hoofd en op meer abstract niveau, toe te kunnen passen.

Doordat kinderen te weinig zelf nog actief zijn, wordt de kans heel groot dat ze hierdoor te weinig vaardigheden, die voor het leren op school heel erg belangrijk zijn, ontwikkelen. Het risico dat ze te weinig basis krijgen om hun verdere leven en loopbaan op te kunnen bouwen, is aanzienlijk.



Geen opmerkingen: