maandag 2 mei 2011

Onze pilot Beter Leren Door Spelen

Onze pilot Beter Leren Door Spelen is in september 2010 van start gegegaan. Deze pilot is door mij ontwikkeld, met de onmisbare bijdrage van Ciska Beijer.

Voor de zomervakantie van 2010 zijn ruim 70 kinderen van onze pilotschool en de kinderen van de controlegroep door studenten van de Radboud Universiteit Nijmegen getest op motorische vaardigheden. Uit dit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de motorische ontwikkeling van de kinderen op onze pilotschool als "matig" is beoordeeld. De jongens waren minder goed ontwikkeld dan de meisjes. Verder worden de resultaten van de CITO's, gegevens uit het leerlingvolgsysteem en een aantal vragen aan leerkrachten m.b.t. de sociaal-emotionele ontwikkeling van de kinderen in het onderzoek meegenomen.

In september 2010 heeft een groep optometristen die gespecialiseerd zijn in binoculair zien bij de kinderen een aantal tests m.b.t. de visuele ontwikkeling afgenomen. In mei van dit jaar worden deze tests nogmaals afgenomen. De resultaten van alle gegevens zullen in dit wetenschappelijk onderzoek naar de relatie tussen motoriek en cognitieve vaardigheden met die van de controleschool worden vergeleken. Natuurlijk gaan wij er van uit dat er dit jaar meetbare resultaten behaald zijn en dat de kinderen van onze pilotschool zich beter ontwikkeld hebben dan de kinderen van onze controleschool.

Kijk voor meer informatie op
www.beterlerendoorspelen.nl en op www.spelenmoet.nl

Geen opmerkingen: